onsdag 30. juli 2008

Kjøp merkeklær på nettet!

Etter å ha shoppet i Portland etter kjente merker som North Face, Arctheryx, Levis, Mammot osv., slår det meg at avansen i forretningene her hjemme må være alt for god. Eksempel: Jeg kjøpte 2x GoreTex-plagg fra North Face og Arctheryx. Pris i USA, riktignok på tilbud (men de tjente allikevel penger på salget), var tilsammen 2000 kroner, 400 dollar. I Norge sjekket jeg prisen på Oslo Sportlagers hjemmesider - der er plaggene ikke på tilbud (GoreTex er så godt som aldri på tilbud i Norge), men har en utsalgspris på tilsammen 9500 kroner. Selv uten rabatten i USA så ville jeg spart godt over halvparten på kjøpet.

Nå vet vi jo at norske myndigheter gjør sitt beste for å motarbeide handel over internett, og dermed beskytte kunstig høye priser i norske forretninger. Men selv med de grunnløse tollsatser og tollbehandlingsgebyr som tillegges, så er det gode penger å spare på å kjøpe over nettet.

Sjekk for eksempel www.rei.com - de har ofte også salg på utstyr med 50-70% rabatt. Mountain Hardwear Absolut Zero Parka koster fra 525 til 600 dollar på nettbutikker i USA, mens Sportslageret tar 6300 kroner. Legg til frakt så lander du på 550 dollar, pluss moms på 125 dollar så er du på 700 dollar - pluss litt ekspedisjonsgebyr. Altså har du spart nesten 3000 kroner på å handle via nettbutikker i USA.





http://www.rei.com/product/770658

Ingen kommentarer: