fredag 21. mars 2008

Lovede ny mediaplattform for Linux

Elisa har egentlig vært tilstede i stund, men har først nylig blitt relativt fungerende med versjon 0.3.5. Fortsatt en hel del som gjenstår, men i motsetning til for eksempel mythtv baserer Elisa seg på scripting slik at det er enkelt å gjøre egne tilpasninger. Det er akkurat det jeg har vært på jakt etter - mythtv er relativt komplisert, sammenvevd og litt lite fleksibelt. Mitt behov er heller ikke en ren PVR - der har jeg en passe grei boks fra GET (som _egentlig_ suger siden jeg ikke kan ta opptakene ut av boksen) - men en fancy videofremviser. Gamle, moddede Xbox har lenge hatt stilige grensesnitt med høy grad av brukervennlighet, og det er noe liknende jeg har lett etter for Linux.

Elisa tar heftig bruk av OpenGL, og et eget bibliotek kalt Pigment. Med Pigment skal det være enklere å lage fancy brukergrensesnitt, og biblioteket fungerer som et lag over GLib/GObject.

Mest interessant er kanskje koblingen mot gstreamer, OpenGL og særlig Pythonbindingene, så
man slipper grisekode i C++. Foreløpig er dokumentasjonen dårlig, særlig for Pigment og Python-bindingene. Her får man stort sett klare seg med de eksemplene som distribueres som en del av kildekoden. Men, resultatet blir vakkert, som i disse videosnuttene fra pigment.

Både Elisa og Pigment har forøvrig blitt eksponert på FOSDEM og CEBIT med egne foredrag, og interessen rundt prosjektene virker stor.

Med andre ord finnes et par muligheter - hacke videre på Elisa slik at det funker optimalt (tastaturbindingene er eksempelvis håpløse, og videosavspillingsstørrelsen for liten) eller bruke pigment for å lage en ren videofremviser.

Ingen kommentarer: