onsdag 26. mars 2008

Nok en substansløs Facebook-gruppe

- som forøvrig har en viktig distanseringsfunksjon: mellom de som tror reklamefinansiert TV er tingen (med de svært begrensede programmer (og dermed intellektuell horisonter) det resulterer i) og oss andre som erkjenner nødvendigheten av Public Service, lisensfinansiert TV.

Tøysegruppa på FB er: http://www.facebook.com/group.php?gid=2251770225&ref=mf

Norge og Sverige har blant verdens aller beste statlige TV- og radio-tilbud, takket være lisensfinansiering (alternativet er at man betaler litt mer skatt, og det er selvfølgelig helt OK det også). Det er ingen automatikk i at statlige kanaler har høy kvalitet (se bare på dansk tv) fordi de ikke behøver forringes med reklame, men det er regelen heller enn unntaket. Det er NRK som setter kulturagendaen i Norge, og om p4-lyttere hadde giddet å høre på NRK P2s nyhetsmorgen en gang i blant ville vi kanske vært med i EU.

Vi innser selvfølgelig at slike FB-grupper rekrutterer sterkt blant kulturfjomser (og dermed også Frp). Det eneste gyldige argument mot NRK er at de sender sport (ikke for mye sport, men sport) og bruker lisenspenger til å motarbeide sekulariseringen av samfunnet (hvorfor sender man kristne andakter når man ikke gir tilsvarende plass til muslimske bønnerop, åsatruarlauget, human-etisk forbund osv?).

"Støtteerklæringene" fra tøyserne er ganske artig lesning "Jeg ser aldri på NRK" for eksempel, vitner om horisont, refleksjon og resultater. Og det er nettopp dette som i og for seg er bra med slike folkeopprop som dette; vi andre føler oss litt smartere :-)

Ingen kommentarer: