lørdag 29. mars 2008

Verdens beste Mojito - oppskrift fra Berlin

Ingredienser:

  • 6-8 cl Havanna Club
  • Noen dråper Angustora Bitter
  • En neve mynte (fra kvist, ikke smakløs potteplante)
  • Club Soda
  • Knust is
  • 3/4 stor lime
  • 2 ss dermerasukker (=rårørsukker) (evt. 1 1/2 ss brun farin)

Fremgangsmåte:

Denne kompromissløse mojitoen får jeg servert hvert gang jeg er på baren Erdbeer på Victoriaplatz i tidligere Øst-Berlin.

Begynn med lime i båter og sukker. Mudle dette i et relativt stort glass.

Sleng i en neve mynte, støt forsiktig en gang eller to med mudleren.

Fyll glasset til topps med knust is, og stenk 3-4 ganger med Angostura.
Deretter fylles glasset nesten fullt med Havana Club. Egentlig burde man bruke 3 år gammel rom her, men siden vi er i Norge og er prisgitt vinmonopolets ubrukelige priser og utvalg, har vi ofte ikke annet valg enn å bruke relativt fersk rom. Det går naturligvis også bra, men får oss rettmessig til å sende olme tanker til Formynderregjeringen og dens forgjeves forsøk på å oppretholde sitt fundamentalistiske alkohol-regime. Nuvel - jo - her kommer det viktigste:

Trykk shakeren godt over glasset og rist grundig!

En god shaker er hva som trengs, ta gjerne turen ned til Torggata og butikken “glassmagasinet” som har en rimelig og solid sak i stål som ikke er unødvendig majorstua-kjøkkenbutikk-priset.

Topp til slutt med Club Soda (ikke overdriv mengden - 3-4 spiseskjeer er maks), pynt med lime & mynte og server!

Ingen kommentarer: